Foto: Dosar Media

Premierul Ion Chicu anunță când vor fi oferite premiile anuale pentru bugetari

Cu șapte zile înainte de alegeri și după mai multe somații ale Sindicatelor din Republica Moldova, premierul Ion Chicu promite că totuși vor fi oferite premiile anuale ale bugetarilor. Însă, după alegerile prezidențiale. Mai exact, în luna decembrie.

Guvernul va aloca 520 de milioane de lei pentru premiile anuale ale bugetarilor. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu la postul public de televiziune.

„Am văzut executarea bugetului în octombrie și pentru că am restabilit veniturile la bugetul statului, vom aloca cele 520 de milioane de lei care sunt premiu anual pentru angajații din sectorul bugetar, și aici principala categorie sunt cadrele didactice, dar și din sistemul public”, a declarat premierul.

Ion Chicu spune că premiile vor fi achitate odată cu salariul din luna decembrie, adică după alegerile prezidențiale.

„Săptămâna viitoare vom aproba acel regulament, ca pedagogii și toate categoriile de angajați ai statului să primească acel premiu”, a mai precizat premierul.

Totodată, astăzi, pe site-ul Ministerului Finanțelor, a apărut Proiectul Hotărârii de Guvern ,,Privind acordarea premiului anual personalului din unitățile bugetare pentru rezultatele activității în anul 2019”.

Specialiștii din aparatul Consiliului General al Sindicatelor vor studia acest proiect și vor veni cu propuneri, care vor fi incluse într-o sinteză pregătită de CNSM.

Dosar Media

Ai o noutate?