Foto: canva.com

Aceste alimente sunt considerate cele mai dăunătoare pentru stomac

Dacă știți că suferiți de probleme digestive, ar fi bine să țineți cont de faptul că unele alimente vă pot face rău. Aceste alimente sunt considerate de nuutriționiști ca fiind cele mai dăunătoare pentru stomac.

Carne procesată

Are foarte multe calorii și grăsimi saturate. Nu doar că se digeră greu, dar poate duce, în timp, la afecțiuni cardiace grave, printre care și accidentul vascular cerebral. Carnea procesată nu conține fibre, motiv pentru care nu ajută digestia și poate rămâne blocată în intestine.

Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți suprasolicită stomacul, provocând reflux gastric și senzație de arsuri la nivel digestiv. Nutriționiștii sunt de părere că alimentele prăjite se aseamănă cu cele procesate prin faptul că sunt la fel de greu de digerat, din cauza conținutului ridicat de grăsimi. Cartofii prăjiți se încadrează în lista alimentelor nesănătoase, mai ales pentru copii.

Produse de patiserie

Prea mulți carbohidrați pot da peste cap echilibrul florei intestinale și pot declanșa inflamații la nivelul tractului digestiv. În produsele de pastiserie, există o mulțime de grăsimi nesănătoase și carbohidrați, iar gustul este dat de aditivii alimentari. Consumul lor pe o perioada îndelungată poate duce la ulcer stomacal.

Dosar Media

Ai o noutate?