”Cred că asta va fi sentința finală în dosarul Șor” – Declarație neașteptată din partea Veronicăi Dragalin

Dosarul „Șor” ar putea avea în curând o finalitate, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, pe 24 octombrie, în cadrul emisiunii  „În profunzime” de ProTV. Dragalina a precizat că dosarul lui Șor este examinat de magistrații Curții de Apel (CA), iar judecătorii au recepționat aproape toate demersurile necesare din partea procurorilor, dar și a avocaților. În context, Dragalin a spus că CA ar putea pronunța sentința finală, scrie newsmaker.md

„Dosarul merge, avem două ședințe una pe 26 octombrie și una pe 28 octombrie. Acum parcă lucrurile se mișcă și sperăm să ajungem la o decizie a Curții de Apel. Cred că asta va fi sentința finală. Dacă este o sentință de condamnare, procurorii o să solicităm confiscarea bunurilor, și în al doilea rând – extrădarea. Noi avem puse sechestre pe bunuri care aparțin lui Ilan Șor”, a menționat Dragalin.

În cazul în care Șor va fi găsit vinovat, atunci va fi inițiat procesul de extrădare. Dar, dacă Israelul consideră că nu există temei pentru extrădare, atunci organele abilitate vor recurge la confiscarea banilor.

„Dacă aceasta va fi decizia statului Israel, nu cred că o să putem noi schimba ceva. În acest caz noi ne vom ocupa cu confiscarea banilor. Eu personal cred că cetățenii noștri din Moldova, clar că ar vrea ca persoanele responsabile să fie trase la răspundere,  dar dacă noi reușim ca instituție să confiscăm sume mari de bani, eu cred că cetățenii noștri o să simtă asta mai mult, decât simbolul că o persoană a ajuns în închisoare”, a afirmat Dragalin.

Dosar Media

Ai o noutate?