Majoritatea oamenilor preferă să consume cafeaua dimineață, imediat după ce se trezesc. Cu toate acestea, un medic celebru spune că este mai bine ca oamenii să nu consume cafeaua dis de dimineață.
Cum se bea corect cafeaua? Un medic cunoscut avertizează: Nu o beți dimineața
Doctorul Karan Raj este cunoscut de majoritatea oamenilor pentru sfaturile medicale pe care le dă pe TikTok. Într-un interviu acordat pentru BBC Morning Live, medicul spune că este mai bine ca organismul să fie lăsat să se trezească în mod natural. Așadar, acesta susține că ar trebui să păstrăm cafeaua pentru mai târziu.
”Nu beți cafeaua imediat ce vă treziți! Organismul se trezește, în mod normal, cu cortizol. Iar dimineața este produsă cea mai mare cantitate de cortizol!”, spune medicul.
Când ar trebui, de fapt, băută cafeaua
Medicul Karan Raj a mai precizat că mult îndrăgita băutură ar trebui păstrată pentru a doua parte a zilei. Atunci când nivelul cortizolului și al energiei scad.
„Păstrați cafeaua până în a doua parte a zilei, când nivelul cortizolului și nivelul de energie scad, astfel încât să beneficiați de cofeină atunci când aveți cea mai mare nevoie”, a spus el.
Medicul a distribuit interviul pe care l-a avut cu BBC Morning Live și cu fanii de pe TikTok. O parte dintre cei care îl urmăresc în mediul online au precizat că nu și-ar putea imagina diminețile fără cafea, notează mirror.co.uk.
Cafeaua, sursă importantă de antioxidanți și nutrienți
Boabele de cafea conțin cantități mici de magneziu, potasiu și niacină, cunoscută drept vitamina B3. Acestea au și un conținut bogat în compuși puternici, precum acidul clorogenic și polifenoli. Ele au proprietăți antioxidante și care ajută la prevenirea deteriorării celulelor.
Acești compuși pot întârzia absorbția zaharului din intestin în sânge. Cresc rata metabolică bazală și ajută vasele de sânge sa se contracte și să se relaxeze, notează doctor Rimm de la Harvard.
Cafeina stimulează sistemul nervos să trimită semnale către celulele de grăsime pentru a descompune grăsimea corporală în acizi grași liberi. Ei furnizează energie organismului.
În același timp, doctorul Richard Fox, medic neurolog la Cleveland Clinic, spune că boala Parkinson și boala Alzheimer au o șansă mai mică să apară datorită consumului de cafea.
„Cafeina are proprietăți neuro-protectoare. Însa în cafea, exista și alte substanțe în plus față de cafeină, care ajută funcția neurologica și sistemul imun”, spune dr. Richard Fox.
Un studiu efectuat în 2011 de către Universitatea Harvard arată că consumul de cafea poate reduce semnificativ riscul de suicid. Potrivit studiului, femeile care consumă 4 sau mai multe cești de cafea pe zi au avut un risc cu 20% mai mic de depresie.
Mai mult decât atât, un alt studiu arată că persoanele care consumă 4 sau mai multe cești de cafea pe zi au cu 53% mai puține șanse să se sinucidă, notează reginamaria.ro.