FLASH// Curtea de Apel, de partea lui Dodon și Voronin? CEC a fost obligat să examineze plângerea BECS privind utilizarea imaginii Maiei Sandu în campanie

Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care a refuzat să examineze contestația depusă de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), înaintată împotriva Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Plângerea se referă la pliantele electorale prin care utilizează imaginea Maiei Sandu în campania electorală și a obligat CEC să reexamineze solicitarea BECS, după ce Comisia a refuzat să examineze sesizarea, declarând că nu ține de competența ei ci a instanțelor de judecată.

Potrivit Curții de Apel, ”se anulează răspunsul Comisiei Electorale Centrale din 12 iunie curent și se obligă Comisia Electorală Centrală să examineze contestația depusă de către Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor înregistrată la 9 iunie curent către Partidul Acțiune și Solidaritate în fond, cu emiterea hotărârii în conformitate cu prevederile Regulamentului privind procedura de examinare și soluționare a contestațiilor de către organele electorale în perioada electorală, aprobat prin hotărârea CEC și Regulamentul cu privire la activitatea Comisiei Electorale Centrale”, se arată în decizia instanței.

Amintim că, BECS s-a adresat la CEC cu o contestație precum că, PAS ar folosi imaginea șefei statului, Maia Sandu în materialele electorale pentru campania electorală. CEC a respins contestația BECS, motivând că această responsabilitate este de competența Curții de Apel. Ulterior, BECS s-a adresat Curții de Apel.

Dosar Media

Ai o noutate?