Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău, din 14 martie

Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău, din 14 martie, scrie hotnews.ro cu referire la un comunicat de presă al companiei. Decizia vine ca „urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării”.

„Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, se arată în comunicatul companiei.

Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Clienții care au rezervări pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași. Este vorba de o nouă rută către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso.

Deputatul PAS, Radu Marian se arată nedumerit de această decizie, comentând într-o postare pe contul său de telegram că este „cel puțin ciudată această decizie”

Ciudată decizia Wizzair, în contextul în care nivelul de risc a rămas neschimbat de la reluarea zborurilor în țară noastră în primăvara 2022. Clasificarea de risc conform standardelor aeronautice a rămas la “2A”, a scris Radu Marian

Dosar Media

Ai o noutate?