Vrei să știi cum gândesc bărbații? Iată 20 de fapte psihologice interesante despre bărbații îndrăgostiți

Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus. Deși pentru bărbați este dificil să înțeleagă comportamentul femeilor și femeile găsesc comportamentul bărbaților misterios. Într-o relație, acest lucru poate duce la confuzie și neînțelegere.

Vrei să știi cum gândesc bărbații? Sau ce îi entuziasmează, ce îi enervează? Iată 20 de fapte psihologice despre bărbații îndrăgostiți:

1. Băieții sunt în al șaptelea cer când sunt îndrăgostiți.

2. Bărbații încep să folosească mai des cuvântul „noi”. 

Când bărbații sunt singuri, ei folosesc destul de des ”eu”. Acest lucru se schimbă atunci când se îndrăgostesc. Fără să-și de-a seama, „noi” va apărea mult mai des în vocabularul lor.

3. Ei nu pot fi supărați mult timp.

4. Majoritatea bărbaților nu-și pot exprima sentimentele prin cuvinte.

Băieții își exprimă mai degrabă dragostea prin acțiuni, decât prin cuvinte. Le-ar putea fi greu să-și descrie sentimentele, dar nu se vor sfii să-și arate dragostea.

5. Bărbații își pot pierde pofta de mâncare atunci când sunt îndrăgostiți.

6. Dragostea poate ajuta bărbații să depășească dependența.

Dragostea îi poate oferi bărbatului plăcere și el nu mai are nevoie de stimulente precum țigări, alcool și alte substanțe potențial dăunătoare.

7. Bărbaților le place când partenera lor îi admiră și îi complimentează.

8. Dragostea îl stresează.

Este normal ca bărbații îndrăgostiți să fie nervoși. Îndrăgostirea inundă creierul cu hormonul stresului – cortizol. În ceea ce privește corpul, nu există nicio diferență între a te îndrăgosti și a fi stresat. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl poți face cu un bărbat îndrăgostit – este să-l calmezi și să-l faci să se simtă confortabil.

9. Bărbații mai des se îndrăgostesc primii. 

În timp ce femeile tind să fie mai logice când vine vorba de dragoste, bărbații nu au nevoie de prea mult timp să se îndrăgostească de cineva.

Când bărbatul se îndrăgostește, el ignoră greșelile femeii. El ar putea chiar să spună că iubește ceea ce femeia considera întotdeauna un defect.

11. Atingerile fizice sunt foarte importante pentru bărbați.

Atingerile fizice – nu doar sexul – sunt foarte importante pentru bărbați. Îmbrățișarea și sărutul sunt aspecte ale relației pe care bărbații le consideră vitale. Dar nu preferă să-și demonstreze iubirea în public.

12. Bărbații sunt mai predispuși să se îndrăgostească de femeia care seamănă cu mama lui.

Atunci când își aleg partenera, bărbații preferă, de obicei, femeia care le amintește de mama.

13. Relația bărbatului cu mama joacă un rol important în viața lui personală.

Modul în care tatăl comunică cu mama, poate afecta felul în care își va trata femeia iubită. Bărbații care cresc cu părinți ce sunt afectuoși unii cu alții, au mai multe șanse să construiască relații romantice sănătoase.

15. Bărbații suportă mai ușor durerea atunci când sunt îndrăgostiți.

Dragostea poate fi un calmant natural al durerii. Școala de Medicină a Universității Stanford a realizat un studiu despre dragoste și durere. Și s-a descoperit că zonele creierului care se activează atunci când cineva este îndrăgostit, sunt aceleași zone asupra cărora acționează analgezicele pentru a reduce durerea.

16. Dragostea începe cu aspectul exterior.

Felul în care arăți va face bărbatul să decidă dacă te place. Desigur, personalitatea și compatibilitatea sunt și ele importante, dar totul începe cu trăsăturile fizice și atractivitatea femeii.

17. Băieții sunt gata să iasă din zona de confort atunci când sunt îndrăgostiți.

Și, de asemenea, le este mai puțin frică să încerce lucruri noi. Dacă este o persoană de casă și nu-i place să călătorească, va fi mai înclinat să călătorească, dacă astfel poate petrece mai mult timp cu femeia de care este îndrăgostit.

18. Va dori să știe care sunt planurile tale pentru viitor.

Bărbații îndrăgostiți își doresc ca femeia să facă parte din viitorul lor.

19. Majoritatea bărbaților consideră fața femeii cea mai atractivă parte a corpului ei.

Studiile au arătat că aproape jumătate dintre participanți (46%) au votat chipul femeii ca fiind trăsătura ei cea mai atractivă. Urmează fesele (18%), părul (11%) și picioarele (9%).

20. Bărbații iau destul de repede decizia de a se căsători. 

Bărbații decid destul de repede dacă vor să se căsătorească. Deși, de obicei, nu se întâmplă imediat, ei tind să ia decizia mai repede decât femeile

Dosar Media

Ai o noutate?