Colaj: Dosar Media

Secţiile de votare din diasporă, unde s-au format cozi în primul tur, vor fi dotate suplimentar cu urne şi cabine de vot

Birourile electorale de peste hotarele Republicii Moldova vor fi completate cu noi funcţionari. De asemenea, secţiile de votare care au înregistrat un număr mare de votanţi în primul tur, vor fi dotate suplimentar cu urne şi cabine de vot. Deciziile au fostluate de CEC, în urma solicitărilor făcute de Ministerul de Externe.

De asemenea, CEC a decis, în şedinţa de ieri, să majoreze tirajul buletinelor de vot pentru unele secţii de votare din afara ţării.

”Pentru o mai bună organizare a votării şi asigurarea accesului pentru alegători, unele secţii de votare îşi vor schimba adresa, iar deciziile luate în acest sens vor fi aduse la cunoştinţa publicului”, mai menţionează CEC.

CEC şi MAEIE reiterează îndemnul pentru cetăţenii cu drept de vot ai Republicii Moldova aflaţi peste hotare în ziua organizării turului II al alegerilor prezidenţiale să beneficieze de oportunităţile create pentru a-şi exercita dreptul de vot în una din cele 139 secţii de votare deschise în străinătate.

Amintim că, la alegerile din 1 noiembrie, moldovenii au fost nevoiți să aștepte ore întregi în rând pentru a putea vota, iar cozile erau imense.

Dosar Media

Ai o noutate?