Foto: facebook/MSMPS

Viorica Dumbrăveanu recunoaște: situația epidemiologică este una nefavorabilă

Alte 50 de paturi pentru pacienții cu COVID-19 vor fi activate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Totodată, se caută soluții pentru a activa paturi și în alte instituții.

De asemenea, în această săptămână, au fost procurate și distribuite șase unități de radiologie mobilă instituțiilor municipale, extrem de necesare în cazul pacienților în stare gravă. Instituțiile municipale și republicane sunt mai aglomerate față de cele raionale, însă la necesitate pacienții sunt redirecționați către instituțiile medicale unde sunt paturi libere.

„Situația epidemiologică este una nefavorabilă, atât în Republica Moldova, cât și la nivel mondial. Este foarte important să ne mobilizăm eforturile, atât autoritățile, cât și întreaga societate, să respectăm măsurile recomandate de specialiști pentru a ajuta medicii dar și sistemul de sănătate să facă față situației. Lucrătorii medicali sunt epuizați și au nevoie mai mult ca niciodată de implicarea tuturor. Vă îndemn să fiți vigilenți și să aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor din jur”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Situația pandemică din țară se agravează. Numărul cazurilor noi de COVID-19 crește în fiecare zi, iar în spitalele din municipiul Chișinău nu mai sunt locuri libere.De la începutul pandemiei, aproximativ 100 de mii de persoane s-au îmbolnăvit, iar peste 2000 – au decedat ca urmarea a complicațiilor provocate de COVID-19.

Dosar Media

Ai o noutate?