Vin vremuri grele pentru fumători și vânzătorii produselor din tutun încălzit și țigări electronice

Vin vremuri grele pentru fumători și vânzătorii produselor din tutun încălzit și țigări electronice.

Accesul la produsele din tutun încălzit și țigările electronice va fi limitat. O lege în acest sens a fost votată de Parlament în lectură finală.

Documentul interzice expunerea vizibilă a produselor de tutun, a dispozitivelor și a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a produselor din tutun și a produselor conexe. Aceasta are drept scop prevenirea accesului minorilor la produsele din tutun și la produsele conexe, protejarea sănătății populației de consecințele consumului de tutun și ale expunerii la fumul de tutun.

De asemenea, sunt excluse excepțiile de etichetare a unor produse de tutun. Astfel, cerințele de imprimare a avertismentelor de sănătate se vor aplica și asupra produselor din tutun și produselor conexe destinate vânzării în magazine, baruri și restaurante cu regim duty-free.

Deputații au aprobat și scăderea cantității de nicotină în lichidul pentru țigaretele electronice. Astfel, se restabilesc reglementările aprobate în anul 2015 pentru cantitatea de nicotină – 20mg per 1 ml de lichid. Această prevedere corespunde Convenției Cadru a Organizației Mondiale a Sănătăți.

Totodată, se modifică și Codul contravențional al Republicii Moldova, care vizează încălcarea prevederilor de prevenire a accesului minorilor la produsele din tutun şi la produsele conexe.

Dosar Media

Ai o noutate?