VIDEO//Usatîi cheamă oamenii în stradă – ”Ieșim să protestăm împotriva minciunii”!

Renato Usatîi cheamă oamenii în stradă. Într-un video live, liderul Partidului Nostru, care se află acum la tratament în Germania și-a îndemnat toți susținătorii să iasă mâine în stradă la protestul anunțat astăzi de președintele ales, Maia Sandu.

”Ieșim să protestăm împotriva minciunii.Toți cei care se află în Republica Moldova rog să ieșiți mâine la protest contra uzurpării în stat. Eu voi privi acest protest. Dacă eu o să văd că este nevoie de mine în piață o să văd cum fac să ajung. Rog toți cei care sunt la Chișinău și toți cei care vor să participe la acest protest. Acest protest este începutul sfârșitului. Această corcitură trebuie distrusă. Eu o să fac tot posibilul să ajung mai repede acasă. Acum fac tratament.”, declară Usatîi.

Președintele ales, Maia Sandu, cheamă poporul în stradă. Mâine, la ora 10:00, oamenii sunt așteptați în fața Parlamentului.

”Regimul lui Dodon merge urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să anuleze votul masiv din 14 noiembrie. Intenția de a scoate SIS din subordinea președintelui este un abuz. O tentativă de uzurpare a puterii în stat. Se încearcă păstrarea în captivitate politică a acestei instituții importante. Vom cere sprijinul poporului pentru a apăra democrația, trebuie să oprim împreunăm atacul asupra constituției. Mâine, la ora 10:00, vă așteptăm în fața Parlamentului la protest, echipați cu măști. Regimul lui Dodon și Șor vrea să anuleze voturile dvs. ei nu au frică și nici respect pentru popor și stat”, declară președintele ales.

PSRM a înregistrat un proiect de lege prin care SIS-ul să fie luat din coordonarea președintelui ales. Astfel, deputații socialiști vor ca SIS-ul să treacă sub control parlamentar, iar directorul să fie numit în funcție de către Parlament. Asta deși, Igor Dodon și PSRM, strigau în gura mare că Vladimir Plahotnoiuc i-a luat SIS-ul din subordine și afirmau prompt că această instituție trebuie să fie în subordinea președintelui țării. Astfel, prin proiectul de lege, SIS va trece sub control parlamentar, iar directorul va fi numit în funcție de către Parlament pe un termen de cinci ani.

Dosar Media

Ai o noutate?