Foto: simbol

VIDEO//Un tânăr din Chișinău a fost terorizat luni la rând de membrii unei grupări criminale

Un tânăr de 32 de ani din Chișinău a fost terorizat timp de 5 luni  de membrii unei grupări criminale. Aceștia au reușit să extorcheze de la el peste două mii de euro ”pentru susținerea deținuților din penitenciare”.

Doi dintre membrii grupării au fost reținuți de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în timp ce primeau suma de 2500 euro pentru haznaua criminală. Banii ar fi fost destinați pentru susținerea financiară a deținuților din penitenciare. Suspecții cunoșteau faptul că victima este împătimit al jocurilor de noroc și au profitat de aceasta.

Ofițerii INI au reușit să identifice doi suspecți – doi bărbați de 30 și 31 ani. Ei au fost judecați anterior pentru comiterea unor infracțiuni similare. Unul dintre suspecți a fost condamnat în 2018 la 5 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de doi ani.

În rezultatul perchezițiilor efectuate de polițiști în automobilele și domiciliile suspecților au fost depistate și ridicate cagule, un pistol de tip „Glock” și bancnote euro care se presupune că ar fi fost furate din bancomate, prin explozie. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru ”șantaj”. Suspecții se află în arest pentru 30 zile. Ei riscă amendă de până la 67500 lei sau pedeapsă cu închisoare de la cinci la șapte ani.

Dosar Media

Ai o noutate?