VIDEO/ Scandal la fabrica de conserve din Budești – Poliția se află la fața locului

Scandal la fabrica de conserve din satul Budești. Câteva echipaje de poliție și agenți ai unei companii private de pază se află la fața locului.

Pe 20 noiembrie, jurnal.md menționa într-un articol că mai mulți angajați ai fabricii susțin că riscă să rămână șomeri, după ce o altă firmă ar fi cumpărat întreprinderea cu opt milioane de lei. Această sumă constituia datoria fabricii față de o bancă. Fondatorul întreprinderii declară că era gata să stingă datoria, însă a fost cesionată fără să fie anunțat. Cel care a cumpărat fabrica de conserve afirmă că nimeni nu-și va pierde locurile de muncă.

Fondatorul fabricii de conserve din satul Budești, care activează de circa 30 de ani, spune că tranzacția este ilegală, pentru că firma care vrea să intre în posesia fabricii a primit sub formă de cesiune la o bancă datoria de 8 milioane de lei. Cel care a cumpărat fabrica vrea să o desființeze, afirmă Ilia Vainrub.

”Au apărut oameni, care prin corupție fac un atac rider. Această fabrică pe ei nu îi interesează. Pur și simplu va fi distrusă, iar tehnica va fi vândută. A fost și o firmă, care a spus că vor tăia absolut tot. Ne-au alungat pe toți, au intrat ca niște bandiți, au rupt lacătele noastre și le-au pus pe ale lor. Pur și simplu ne-au întrerupt procesul de lucru pentru sezonul anului 2020″, susține Ilia Vainrub.

Directorul firmei cesionare a declarat pentru Jurnal TV  că avea o înțelegere cu fondatorul fabricii, iar când lucrurile erau puse la punct, Ilia Vainrub s-a răzgândit.

Valeriu Cemortan, directorul firmei cesionare: “A fost pusă o condiție ca să nu ne mai atacăm. Dumnealui a fost cel care a contestat toate mișcările, după prima înțelegere. El mi-a spus că totul e bine, iar mai apoi lucrurile s-au pornit și mai grav.”

Zilnic, fabrica produce 120-150 de mii de conserve, de 800 de mii de lei. Întreprinderea din Budești a intrat în datorii după interdicțiile de a exporta în Rusia, aceasta fiind principala piață de export pentru companie.

Dosar Media

Ai o noutate?