VIDEO//PAS acuză guvernarea: vor arunca țara în sărăcie, se răzbună că nu l-au votat pe Dodon, politica bugetară – criminală

PAS solicită Guvernului să retragă imediat proiectul politicii bugetar-fiscale. Un anunț în acest sens a fost făcut de către vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu. Potrivit deputatului, documentul propus de Guvern va duce la o sărăcire și mai mare a populație și acuză guvernarea că au introdu mai multe scheme.

”Guvernarea lui Dodo, susținută în Parlament de transfugi și deputații ȘOR, continuă să bată în popor, în plină criză. Guvernarea în loc să ajute aceștia oameni, fac legi pentru grupările de interese. Proiectul bugetului este rupt de realitate și vine să amplifice criza. Guvernarea lui Dodon vine cu acest proiect pe furiș, astfel încât să nu iasă la lumină toate schemele, fără să lase deputații să analizeze documentul”, declară Grosu.

Totodată, Igor Grosu, spune că documentul bugetului pentru anul 2021, nu face decât să arunce și mai mult țara în haos, menționând trei motive de bază.

”Vor arunca țara într-o sărăcie și mai mare. Sunt trei motive: Taie din veniturile oamenilor, ei se răzbună pe cetățeni pentru că nu l-au votat pe Dodon. Documentul prevede Indexarea anuală mizeră de 0,8 procente. Eliminarea scutirii personale pentru soț, soție, anularea reducerii de 15% pentru cei care plătesc impozitul pe imobil mai devreme. Creșterea TVA în agricultură, va lovi dur în oameni, fermieri și producători locali. Ceea ce va duce la scumpiri în lanț. Favorizând, businessul mare. În timp ce oamenii pierd, câștigă corupția. Se introduc scheme prin care, Celebra schemă cu țigări a lui Nichiforciuc și Andonachi vor face bani grei. Se introduce un nou tip de țigări, iar statul va pierde 10 lei pentru fiecare pachet de țigări, acestea nu vor avea pe ele riscul pentru sănătate și alte lucruri. Importul masiv de medicamente pe piața locală”, declară deputatul PAS.

Amintim că și Alexandru Slusari, vicepreşedintele Parlamentului, va solicita Biroului Permanent ca proiectele privind politica bugetar-fiscală şi cele trei bugete să nu fie examinate săptămâna curentă, din motiv că abia aseară documentele au fost distribuite deputaţilor pe suport de hârtie, iar în format electronic o parte din ele şi acum lipsesc pe pagina oficială a Parlamentului.

Dosar Media

Ai o noutate?