VIDEO/Diaspora răbufnește: din cauză unora ca Dodon, ne vedem părinții rar și tot mai bătrâni

Candidatul la prezidențiale, Igor Dodon s-a supărat că moldovenii din afara țării și-au dat votul în 1 noiembrie în mare parte pentru contracandidata sa Maia Sandu. Dodon a acuzat diaspora că reprezintă un electorat paralel, care este în disonanță cu așteptărilor moldovenilor de acasă.

În consecință, moldovenii de peste hotare au răbufnit de jale și au vrut să îi explice lui Igor Dodon mai multe lucruri, pe care, se pare că Igor Dodon nu le-a înțeles.

Adrian Ungureanu este unul dintre moldovenii stabiliți peste hotare, care a venit cu un mesaj emoționant. Tânărul mărturisește într-un video pe Facebook că l-au durut enorm cuvintele lui Dodon și că se simte jignit de cele declarate de candidatul la prezidențiale. Mai mult, tânărul spune că este sfâșiat de durere atunci când revine în țară și își vede părinții tot mai bătrâni și mai bătrâni.

Un alt conațional de-al nostru, stabilit peste hotare, l-a îndemnat pe Igor Dodon să înfrunte această pierdere cu demnitate și să nu vorbească de parcă el personal le-a făcut o favoare și le-a dat voie să voteze, întrucât este dreptul constituțional al fiecărui cetățean al Republicii Moldova.

Declarațiile lui Igor Dodon au indignat oamenii din afara țării care nu au mers la vot în primul tur, dar care, cu siguranță vor merge în turul doi să voteze împotriva sa din mai multe motive.

Amintim că, în una dintre conferințele sale de presă, Igor Dodon, candidat independent, dar susținut de PSRM, la funcția de președinte al Republicii Moldova a declarat că cetățenii moldovenii din diaspora trăiesc într-o lume paralelă, iar cei care trebuie să decidă viitorul țării sunt oamenii care locuiesc zi de zi în Republica Moldova.

Dosar Media

Ai o noutate?