Foto: Nord News

VIDEO// „De-atâta” – Panglica a fost purtată și de Episcopul de Bălți și Fălești Marchel

Deși știu că pot fi amendați, mai mulți locuitori din Bălți, dar și consilieri municipali, au purtat panglica „Sf. Gheorghe”. Printre ei, aleși locali din partea Partidului Nostru, dar și socialiști. Neînfricați, aceștia au declarat că sunt gata să plătească pentru fapta lor, deși nu au putut să explice ce înseamnă, de fapt, panglica interzisă prin lege în Republica Moldova, plagiind-ul pe fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

„—De atâta. —De ce? —De atâta. Asta e treaba mea. —Dar încălcați legea. —Eu înțeleg. Sunt de acord să plătesc amenda. Dacă acesta este prețul memoriei strămoșilor, sunt gata să plătesc”, a spus Boris Tuceac, consilier municipal Partidul Nostru.

Panglica a fost purtată și de Episcopul de Bălți și Fălești Marchel, care a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Este deja a doua oară când episcopul este surprins cu panglica „Sf. Gheorghe” de la interzicerea ei pe teritoriul țării.

„—Spuneți-mi, vă rog, de ce purtați panglica? —Nu comentează. —Nu vă este frică de amendă? Ați fost amendat pentru încălcarea de tata trecută? Nu mă atingeți. —Eu nu vă ating, dați-vă la o parte. Păstrați distanța de 1,5 metri. Dați-vă la o parte.”

Unii au încercat să convingă jurnaliștii Nordnews că doar panglica „Sf. Gheorghe” este simbolul victoriei.

Turcan Ana

Ai o noutate?