VIDEO//Cu lacrimi în ochi, mesaj din diasporă: Cu ce a greșit copilul meu, domnule Dodon?

Declarațiile dure din partea lui Igor Dodon în adresa diasporei nu s-au lăsat fără răspuns. Din SUA, moldoveanca Alexandrina Tiltu Dombrovschi i-a transmis un mesaj președintelui Igor Dodon, într-un filmuleț video.

Cu lacrimi în ochi, ea spune că nimeni nu a plecat de zile bune din Republica Moldova și cei de peste hotare nu trăiesc într-o lume paralelă, dar sunt cei care pot face comparație și înțeleg că și în țara noastră poate fi mai bine.

Moldoveanca povestește că a fost nevoită să plece din țară la doar 21 de ani, cu un copil în brațe, și-a lăsat părinții în țară și acum le duce dorul.

”Cu ce a greșit copilul meu că nu-și poate vedea bunicii? Cu ce am greșit eu că a trebuit să-mi las părinții? Credeți-mă, nimeni nu a fugit din țară pentru că le era bine, nimeni nu a fugit de bine la rău” spune Alexandrina Tiltu Dombrovschi.

Alexandrina Tiltu Dombrovschi spune că pensiile și salariile din Republica Moldova sunt atât de mici că nu ai altă alegere decât să pleci în lumea mare.

”Ce-ați făcut dumneavoastră, domnule Dodon, pentru diasporă? Ce ați făcut ca noi să vă votăm? Ne-ați lăsat să plecăm, să îmbogățim state străine. Plecăm toți, tineri, cu studii. Cum să trăiască bătrânii în țară cu pensie de 600 de lei? Încercați dumneavoastră să trăiți o lună cu doar 600 de lei”

În final, ea i-a îndemnat pe moldovenii din diasporă și din Republica Moldova să iasă în număr cât mai mare la vot, pe 15 noiembrie.

Amintim că, în una dintre conferințele sale de presă, Igor Dodon, cadidat independent, dar susținut de PSRM, la funcția de președinte al Republicii Moldova a declarat că cetățenii din moldovenii din diaspora trăiesc într-o lume paralelă, iar cei care trebuie să decidă viitorul țării sunt oamenii care locuiesc zi de zi în Republica Moldova.

 

Dosar Media

Ai o noutate?