VIDEO/ CEC nu a aprobat raportul final cu privire la rezultatele alegerilor – nu a ajuns un vot

Membrii Comisiei Electorale Centrale s-au întrunit în ședință. CEC ar fi trebuit să aprobe ”Raportul cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020”, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Pentru aprobarea raportului au votat Vladimir Șerban, Andrei Volentir, Vasile Gafton și Dorin Cimil. Veaceslav Agrigoroaie și Sergiu Gurduza s-au abținut de la vot. Totuși, pentru a aproba raportul este nevoie de cinci voturi. Astfel, Dorin Cimil, președintele CEC a anunțat că o nouă ședință va fi organizată mâine.

 

După aprobare, raportul urmează a fi transmis Curții Constituționale pentru validarea alegerilor și validarea mandatului de președinte al Republicii Moldova pentru Maia Sandu. Curtea Constituțională are la dispoziție 10 zile pentru a decide asupra raportului.

Amintim că, pe 20 noiembrie, membrii Comisiei Electorale Centrale au confirmat rezultatele turului doi de alegeri prezidențiale, prin care candidatul PAS, Maia Sandu, a fost aleasă șef al statului.

Dosar Media

Ai o noutate?