captură video

VIDEO/ Atac la o sinagogă din Viena – mai multe persoane au fost rănite, un atacator ar fi fost ucis 

Atac armat în centrul Vienei. Din primele informații, au fost trase focuri de armă în apropierea unei sinagogi. Poliția anunță că sunt mai multe persoane rănite și cere populației să rămână în case, fără a oferi alte detalii.

Incidentul a avut loc în apropierea unei sinagogi, conform Reuters și site-ului Vienna.at, citate de Biziday.

Poliția confirmă într-o postare pe Twitter că un incident armat a avut loc în centrul orașului, iar mai multe persoane au fost rănite: “Au avut loc schimburi de focuri în centrul Vienei. Mai multe persoane au fost rănite. Numeroase echipaje ale forţelor de ordine au intervenit.”

Un ofițer de poliție a fost rănit grav, iar o persoană ar fi fost ucisă în schimbul de focuri, relatează Sky News. Informația despre persoana ucisă vine de la ziarul Falter, care citează ca sursă ministerul de interne al țării. Un al doilea atacator este căutat de poliție, a declarat ministerul austriac de interne, potrivit agenției de știri APA.

Președintele Comunitatii Evreesti, Oskar Deutsch, a scris pe Twitter că în prezent nu se poate spune dacă anume sinagoga orașului a fost una dintre ținte. ”Ceea ce este sigur, însă, este că atât sinagoga din Seitenstettengasse, cât și clădirea de birouri de la aceeași adresă erau deja închise în momentul primelor impuscaturi”.

Forțele de ordine au lansat un apel la populație să evite să iasă pe străzi și să circule cu mijloacele de transport în comun.

Dosar Media

Ai o noutate?