Foto:newsmaker.md

VIDEO// Stoianoglo, despre dosarele la comandă:”Astăzi viața este frumoasă, căci mascații nu au venit la mine”

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține un briefing de presă, în care spune ce a făcut în fruntea PG timp de un an de zile, cât se află la șefia acestei instituții. Astfel, Stoianoglo declară că prima sa provocare a fost delimitarea activitatea Procuraturii de politică.

 ”Pot să declar că PG a devenit o structură cu adevărat independentă. În decursul acestui an, PG nu a privit nici spre Președinție, nici spre Guvern și nici spre Parlament. Fără îndoială, că anume o atare abordare respectă principiile constituției”, spune Alexandr Stoianoglo.

Totodată, Stoianologo declară că timp de un an, cât se află în funcția de procuror general, nu au fost intentate dosare penale la comandă politică, oamenii au început să fie mai liberi și să nu discute doar prin aplicații.

”Ani la rând, PG a fost un instrument care la ordine politice pornea dosare penale. Oamenii vorbeau doar prin intermediul aplicațiilor, erau terorizați și se temeau. Era și o vorbă atunci, mulți spuneau că ”Astăzi viața este frumoasă, căci mascații nu au venit la mine. Mă bucur că noi, am reușit să scoatem această frică, dar și timp de un an, PG nua pornit nici un dosar penal la comandă”, adaugă Stoianoglo.

 

 

Dosar Media

Ai o noutate?