Veste tristă! S-a stins din viață Larisa Filipschi, omul care și-a dedicat viața postului public de televiziune Moldova 1

Veste tristă! S-a stins din viață Larisa Filipschi, omul care și-a dedicat viața postului public de televiziune Moldova 1.

Larisa Filipschi a educat zeci de generaţii de crainicii, dar şi regizori. Colegii de breaslă sunt sfâșiați de durere. Jurnalista Gutiera Prodan, prietenă de o viață cu regretata Larisa Filipschi nu poate încă să conștientizeze că nu vor mai putea sta la sfat, nu-și vor mai povesti despre reușite și greutăți.

De o săptămână diminețile mele începeau foarte trist – cu mesajele medicilor de la reanimare că șansele de supraviețuire sunt nule, iar eu mă încăpățânam să cred într-o minune: că totuși Ea, colega și prietena mea, Larisa Filipschi, va reveni la viață, la ritmul obișnuit al bucuriilor și trăirilor cotidiene de la Moldova1, căreia i-a oferit cu drag 47 de ani din viață. Minunea nu s-a produs… mi-e atât de greu, încât nu găsesc cuvintele, nu știu care ar fi frazele menite să exprime durerea ce o port în suflet… ca ea nu mai sunt, – a fost profesionistul și prietenul perfect, cel cu dedicație și dăruire… o să-mi lipsești enorm, iar acest gol pe care îl simt, nu cred că ar putea fi acoperit cu ceva.”, a scris Gutiera Prodan pe contul său de Facebook.

„Este o veste foarte tristă, pentru noi, cei care am iubit-o, am apreciat-o, am îndrăgit-o. Lumină lină, dragă Larisa”, a scris jurnalista Natalia Moraru-Vasilcău, realizatoarea emisiunii „Prin muzică în Europa”.

M-a încurajat atunci când am început munca de crainic la Televiziunea Naţionala, îmi zâmbea întotdeauna când ne vedeam în staţia de la Telecentru, îmi spunea că mă ascultă uneori la radio”, îşi aminteşte Svetlana Sârbu, jurnalistă la Radio Moldova.

„Sfâşietor, nu pot să cred, doamna Larisa Filipschi, un om cu mari abilităţi, un profesionist adevărat, atât de slujitoare, plină de devotament, de abnegaţie faţă de oamenii din jurul ei”, spune Diana Pidghirnîi, realizatoarea emisiunii „Purtătorii de cultură”.

Larisa Filipschi  s-a născut în satul Vînători din raionul Nisporeni în anul 1954. De-a lungul carierii a obţinut rezultate remarcabile, iar în anul 2018, a primit medalia Meritul Civic.

Dosar Media

Ai o noutate?