Veste tristă! A murit actorul Vlad Ciobanu – avea doar 53 de ani

Actorul Vlad Ciobanu, interpretul tânărului Eminescu în filmul “Luceafarul”, turnat in 1987 s-a stins din viaţă într-un spital din Iaşi unde se trata de leucemie.

El s-a infectat şi cu noul coronavirus, iar starea lui s-a agravat în ultima perioadă acesta fiind intubat.

Jurnalistul Vasile Mija a postat un mesaj cu poza actorului pe pagina sa de Facebook în care spune: „Dumnezeule primeşte-l, noi ne vom ruga pentru eternitatea acestui omuleţ”


Despre rolul care i-a schimbat viața a povestit în repetate rânduri în interviurile pe care le-a oferit.
Vlad Ciobanu era student la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din orașul Bălți. După prima lucrare cinematografică  în care a jucat rolul adolescentului Eminescu, a hotărât să-și schimbe meseria și a plecat la Moscova să-și facă studiile în acest domeniu. “Acest film are o importanță deosebită pentru mine, grație căruia m-am lansat în această meserie. Pelicula a prezentat o trambulină spre succes și mi-a deschis larg ușile spre noi oportunități”, declara Vlad Ciobanu în unul din interviurile sale.

Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Naţional de Educaţie prin Artă (CNEA), Chişinău, care se ocupă cu producerea unor proiecte culturale din diverse domenii: arte scenice, muzică, literatură, arte plastice şi media. A inspirat generatii de tineri actori, fiind profesor la Academia de Arte din Chisinau. A fost doctorand al Universitatii de Arte George Enescu din Iasi.

Dosar Media

Ai o noutate?