Veste bună pentru agricultori! Statul va rambursa producătorilor agricoli TVA-ul pentru acoperirea datoriilor acumulate la impozite

Statul va rambursa Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) producătorilor agricoli pentru acoperirea datoriilor la mai multe tipuri de impozite și taxe de stat datorate de către aceștia. Un proiect în acest sens a fost adoptat astăzi, de Legislativ, în prima lectură.

Documentul a fost elaborat în scopul diminuării impactului negativ asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare, cauzat de calamitățile naturale, de creșterea prețurilor la inputuri, de ruperea lanțurilor logistice urmare a războiului Rusiei în Ucraina, de embargoul impus de către Federația Rusă asupra producției de origine vegetală din Republica Moldova.

„Proiectul de lege prevede lansarea programului de restituire a TVA din contul contribuabilului pentru achitările impozitelor și taxelor datorate de către aceștia la stat”, a explicat autorul inițiativei legislative, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca.

Dosar Media

Ai o noutate?