Veste bună! Pe 1 decembrie începe reparația drumului ce leagă satele Țipala, Pojăreni, Costești, Zâmbreni și Horești

Un drum important, care leagă cinci localități din raionul Ialoveni, satele Țipala, Pojăreni, Costești, Zâmbreni și Horești, va fi reabilitat.

Pe 5 noiembrie, premierul Ion Chicu a participat la semnarea contractului pentru reparația traseelor, care leagă satele Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala, numit și Coridorul 16.

Suportul financiar pentru realizarea proiectului va fi asigurat de Banca Mondială, cofinanțat de Fondul Rutier.

„Acest drum are ca obiectiv dezvoltarea economică a regiunii. Pe lângă faptul că va oferi locuri de muncă bine plătite oamenilor din aceste sate, ne va permite să dezvoltam și economia în regiune. Doar așa o să vină diaspora acasă. Sunt sigur că antreprenorii vor respecta toate angajamentele, vor face lucrări calitative și le vor încheia în termenii stabiliți”, a declarat Ion Chicu.

În dimineața zilei de 5 noiembrie, actualul primar al comunei Țipala, Silviu Bivol, într-un filmuleț video postat pe facebook le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat pe parcursul anilor ca acest drum important, ce traversează localitatea, să fie reparat. Acesta a prezentat și câteva imagini în care se vede clar care e starea actuală a drumului ce urmează să intre în reparație din 1 decembrie.

”Dragi săteni, vreau să vă comunic că lucrurile se mișcă spre bine. Antreprenorii ne vor informa cum se vor desfășura lucrările în localitate. Sperăm ca acest drum, G 105, care  acum dă mare bătaie de cap tuturor transportatorilor și conducătorilor auto, să devină un drum pe placul tuturor. Le mulțumesc tuturor, inclusiv acelor primari care s-au implicat în anul 2015 pentru include acest drum în rândul celor prioritare pentru a fi reparate ”, a declarat Silviu Bivol.

Coridorul 16 are o lungime de aproape 35 de km, iar reabilitarea acestuia va costa 63,5 milioane de dolari. Lucrările de reconstrucție vor începe în data de 1 decembrie și urmează să fie încheiate timp de 18 luni.

Dosar Media

Ai o noutate?