”Vârsta de pensionare va fi diminuată – 57 de ani pentru femei și 62 pentru bărbați” – Ultima promisiune a lui Dodon în calitate de președinte

Igor Dodon susține că ultimul decret pe care vrea să îl semneze în calitate de președinte al țării este acela de micșorare a vârstei de pensionare. Președintele în exercițiu a declarat la un post privat de televiziune, că PSRM pregătește un proiect de lege ce prevede revenirea la vârsta de pensionare de 57 de ani pentru femei și 62 pentru bărbați. Igor Dodon a declarat că semnarea acestui decret va fi una simbolică pentru el la încheierea mandatului.

Igor Dodon se arată indignat de ultimul decret prezidențial semnat în 2016 de fostul șef al statului Nicolae Timofti.

”Sunt câteva legi foarte importante care sper să fie votate în timpul apropiat și care, cel mai probabil, una dintre ele va fi ultimul decret pe care îl voi semna, simbolic pentru mine. Până a intra în funcția de președinte, în 2016, Timofti a semnat o lege cu care eu nu sunt de acord. Majorarea vârstei de pensionare la bărbați și la femei până la vârsta de 63 de ani. și se revine la vârsta de pensionare de 57 de ani pentru femei și 62 de ani pentru bărbați”, a spus Dodon.

Președintele s-a arătat convins că majoritatea oamenilor vor susține această lege.

În 2016, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei în comun cu Casa Naţională de Asigurări Sociale a inițiat un proiect de lege prin care se stipulează că femeile se vor bucura de pensia pentru limită de vârstă la 62 de ani, iar bărbații la 65 de ani, decizie vehement criticată.

Dosar Media

Ai o noutate?