Va fi careu de 1 septembrie ca în vremurile bune

În acest an, toți elevii sunt așteptați la careu pe 1 septembrie. Anunțul a fost făcut de către șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi, care a precizat că toate careurile dedicate începutului de an școlar vor avea loc cu prezență fizică.

În cadrul ședinței săptămânale, acesta a precizat că luni, 29 august, și marți, 30 august, în instituțiile de învățământ primar și secundar au loc ultimele verificări efectuate de către specialiștii Direcției generale a Primăriei Municipiului Chișinău.

În acest an vor avea loc careurile dedicate zilei de 1 septembrie. Astăzi și mâine are loc evaluarea nivelului de pregătire a instituțiilor de învățământ primar și secundar din ciclul I și II. Cinci echipe formate din reprezentanții Direcției generale și ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) sunt în teritoriu pentru a verifica gardul de pregătire a instituțiilor pentru noul an școlar”, a declarat Andrei Pavaloi.

Șeful-adjunct al DGETS a mai precizat că prima oră din anul de studii 2022-2023 va fi consacrată „Anului Recunoștinței”. Activitatea solemnă dedicată sărbătorii „Primul sunet” se va desfășura începând cu ora 8:30, în toate instituțiile de învățământ general. Durata activității nu trebuie să depășească 45 de minute.

Totodată, Andrei Pavaloi a reamintit că elevii care studiază în clasele primare vor primi gratuit abonamente pentru a circula cu transportul public. 

Dosar Media

Ai o noutate?