Urmează o noapte geroasă, după care se va încălzi: Prognoza meteo pentru 12-18 ianuarie

Urmează o noapte geroasă, după care se va încălzi: Prognoza meteo pentru 12-18 ianuarie

În următoarele nopți se vor înregistra minime de -11..-12 grade Celsius în nord și de până la – 10 grade în sud, potrivit prognozei meteo pentru 12-18 ianuarie.

Pentru miercuri, 12 ianuarie, meteorologiii anunță pe la orele amiezii -3..-6 grade în nord, -2..-5 grade în centru și -1..-4 grade în sud.

Cerul va fi doar parțial acoperit de nori. Nu se prevăd precipitații, potrivit prognozei meteo.

Presiunea atmosferică va fi înaltă.

Vântul va sufla din nord-vest, cu o viteză de 4-9 metri pe secundă, fiind posibile și rafale mai puternice, de până la 20 de metri pe secundă.

În noaptea spre joi, 13 ianuarie, frigul se va accentua simțitor: sunt prognozate minime de -11..-14 grade în nord, -10..-13 grade în centru și -9..-12 grade în sud.

Joi este posibil să ningă în nord, iar vineri în toate regiunile. Joi și vineri temperaturile vor fi cu un grad, două mai blande decât miercuri. 

Reamintim că două alerte meteo Cod Galben sunt în vigoare pe teritoriul Republicii Moldova: pe 12 ianuarie – de vânt puternic, iar pe 12 și 13 ianuarie – de scădere a temperaturii medii zilnice. Pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului de până la 15-20 de metri pe secundă, iar temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-8°C, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Eleonora Lisnic

Ai o noutate?