Unde va ploua astăzi și ce temperaturi se așteaptă: Prognoza meteo pentru 12-18 octombrie

Unde va ploua astăzi și ce temperaturi se așteaptă: Prognoza meteo pentru 12-18 octombrie

Vreme destul de „uniformă” anunță meteorologii pentru următoarele 7 zile, cu maxime de +13 grade în nord și +15 grade Celsius în sud și fără înghețuri în timpul nopții. Vântul va avea o viteză de 1-6 metri pe secundă pe parcursul întregului interval. Presiunea atmosferică se va menține normală până joi, iar de vineri va crește.

Marți, 12 octombrie, va ploua în raioanele de nord, iar miercuri, 13 octombrie, în raioanele de sud, potrivit prognozei meteo actualizate.

Iată prognoza meteo pentru 12-17 octombrie:

Marți, 12 octombrie: precipitații în nord, unde cerul va fi acoperit în totalitate de nori și cer parțial acoperit în centru și sud. Maximele vor urca până la +10..+13 grade în raioanele de nord, +11..+14 grade în regiunea de centru, +12..+15 grade în sud. Vântul va sufla est, cu o viteză de 1-6 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va fi normală.

Miercuri, 13 octombrie: sunt posibile ploi în sud. Valorile termice ale aerului vor rămâne aproximativ la nivelul celor de marți. Presiunea atmosferică va fi normală. Vântul va bate din nord-vest, cu o viteză de 1-6 metri pe secundă.

Joi, 14 octombrie: nu sunt prognozate precipitații. Valorile termice maxime ale aerului vor rămâne la nivelul celor de miercuri. Presiunea atmosferică va fi normală.

Pentru următoarele zile, 15-18 octombrie, meteorologii prevăd vreme la fel ca în primele zile ale săptămânii, lipsită de precipitații și cu maxime de +13..+15 grade Celsius. Până și viteza vântului este anunțată aceeași de meteorologi: 1-6 metri pe secundă.

Singura modificare importantă ar fi schimbarea presiunii atmosferice: începând cu ziua de vineri, aceasta va fi ridicată.   

Eleonora Lisnic

Ai o noutate?