Un copil de doar doi ani s-a stins pe patul de spital după ce o creangă a căzut peste căruciorul în care se afla

Caz tragic în parcul Alunelul din Capitală. O creangă de dimensiuni mari a căzut peste un cărucior în care se afla o fetiță de doar doi anișori. Accidentul a avut loc în prima jumătate a zilei de astăzi, 14 mai. Deși a fost preluată urgent de medici, din păcate, aceasta nu a mai putut fi salvată. Pe cazul dat poliția a inițiat un proces penal.

Primăria municipiului Chișinău a emis imediat un comunicat în care susține că întreprinderea municipală Spații Verzi a a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori.

Agenția de Mediu însă a dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci, în rest, ar fi refuzat.

În urma cazului tragic de astăzi, Primăria Chișinău este alături de familia copilului și se implică pentru a ajuta”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Totodată instituția mai precizează că întreprinderea Spații Verzi „nu poate să realizeze curățarea și defrișarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, să fie făcută solicitare către Agenția de Mediu”.

Procedura birocratică poate dura până la o lună. În ultima perioadă, solicitările transmise către Agenția de Mediu sunt examinate și durează timp de 3 luni”, se mai spune în comunicatul primăriei.

La rândul său Agenția de Mediu își exprimă regretul profund cu referire la incidentul care s-a produs în această dimineață în Parcul Alunelul și spune că arborele vizat în cazul decesului prematur al copilului nu se regăsește în lista arborilor propuși spre coordonare și autorizare a efectuării tratamentelor silvotehnice de către Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în solicitarea sa. Instituția anunță că va deschide o anchetă internă pe acest caz.

Spre seara zilei de 14 mai, primarul Capitalei, Ion Ceban a revenit cu un mesaj în care anunță că ”pentru ziua de mâine (15 mai) sunt anulate toate evenimentele culturale care urmau să aibă loc în Parcul Alunelul, dar și în alte locații din Capitală. Tragedia de astăzi a îndurerat pe toată lumea. În prezent Primăria a inițiat o anchetă de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor. Sunt analizate toate actele din ultimii ani cu privire la curățarea și defrișarea copacilor în Parcul Alunelul.”

Dosar Media

Ai o noutate?