”Un candidat pe măsura așteptărilor societății” – Iulian Groza reacționează la știrile despre candidatura sa la șefia SIS

Iulian Groza, cel despre care presa a scris că ar putea fi noul director al Serviciului de Informații și Securitate, infirmă aceste zvonuri. Într-un mesaj publicat acum câteva minute pe pagina sa de Facebook , Groza susține că a aflat din presă despre faptul că ar putea fi numit într-o funcție atât de înaltă.

”Am aflat ca și mulți din dvs din presa pe surse cu privire la examinarea candidaturii mele pentru poziția de Director al Serviciului de Informații și Securitate. Sunt evident onorat de această atenție, dar nu planific sa-mi schimb jobul într-un viitor apropiat. Am un mandat oferit de colegii mei din cadrul Institutul pentru Politici și Reforme Europene și avem o Misiune la care contribuim, nu mai puțin importantă pentru securitatea națională, să promovăm prin tot ceea ce face echipa integrarea europeană a Republicii Moldova.

În rest, am toată încrederea ca dna Președintă va propune Parlamentului un candidat sau o candidată care va fi pe măsura așteptărilor societății, capabil(ă) să crească încrederea, rolul și eficiență acestei instituții în realizarea mandatului său de asigurare a securității naționale și ordinii constituționale.”, scrie Groza.

Dosar Media

Ai o noutate?