ULTIMĂ ORĂ! Vom lua din nou energie electrică din Transnistria – Un nou contract a fost semnat la un preț mai mic

SA Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie. De asemenea, s-a convenit să fie analizată opțiunea extinderii contractului pentru perioada ianuarie – martie 2023 pentru a asigura toată țara cu electricitate.

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: “Cantitatea: pentru decembrie, aproximativ 204 mii MW. Această cantitate, împreună cu contractele bilaterale din România, e suficientă pentru tot consumul malului drept; Prețul: 73 USD; MoldovaGaz va livra 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES; CSE și ANRE urmează să decidă referitor la reducerea tarifului la energia electrică. Cetățenii vor plăti mai puțin pentru electricitate; Malul drept va utiliza gazul din rezerva pe care am acumulat-o. Pentru prima data, malul drept nu mai este dependent de gazul livrat de Gazprom”.

Amintim că ieri, la Chișinău, au avut loc discuții în formatul 1+1 între Chișinău și Tiraspol. În cadrul discuției a fost abordat inclusiv și subiectul livrării de energie electrică la un preț cât se poate de mic.

Turcan Ana

Ai o noutate?