Foto: deschide.md

ULTIMĂ ORĂ! Transportatorii sistează activitatea microbuzelor și autobuzelor în toată țara

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto comunică că protestează împotriva incompetenței funcționarilor publici responsabili de gestionarea crizei pandemice. Astfel, săptămâna viitoare, pentru o zi va fi sistat transportul regulat de pasageri pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv transportul privat (de peste 50%) în mun. Chișinău.

“Această decizie vine ca reacție la aplicarea amenzilor pentru încălcarea p 4.4. al Hotărârii nr. 45 Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), dar și a discuției avute loc astăzi cu membrii instituției de resort, ministerelor responsabile din domeniul medicinei și economiei, precum și reprezentanții altor instituții publice.

Secretarul de Stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc a salutat decizia de sistare a transportului regulat de pasageri și s-a arătat convinsă că aceasta va avea un efect pozitiv asupra populației țării.

Fără a ne referi la competența și devotamentul dnei Zatîc de rând cu alți funcționari publici, care au eșuat în gestionarea crizei pandemice și evitând a explica că măsurile epidemeologice adoptate în lipsa unor măsuri complexe de ordin social, economic și financiar nu-și vor atinge scopul privind diminuarea riscurilor contaminării, dar din contra vor crea riscuri noi și mai geru monitorizate de autorități, venim a ne cere scuze de la pasageri pentru lovitura pe care vor fi nevoiți să o primească din cauza sistării transportului.

Nu avem altă cale să arătăm lipsa competenței funcționarilor publici, decât să sistăm transportul”, se arată în comunicatul APOTA.

Decizia privind ziua sistării transportului va fi adoptată astăzi la ședința de la ora 14-00 a Consiliului APOTA și va fi anunțată imediat după finalizarea ședinței.

Dosar Media

Ai o noutate?