Foto:zdg.md

Ultima oră! Șeful IGP susține un briefing de presă – Ce se va întâmpla cu protestatarii din centrul Chișinăului

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțen, susține un briefing de presă privind acțiunile din cadrul întrunirilor din centrul capitalei.

Poliția Republicii Moldova informează că a solicitat Primăriei municipiului Chișinău să dispună organizatorilor protestului să schimbe formatul și să nu admită blocarea traficului rutier. Totodată, a solicitat municipalității să ceară organizatorilor să înlăture corturile instalate de protestatari pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

„În contextul în care locuitorii Capitalei sunt indignați de faptul că circulă cu dificultate pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt precizăm că, Poliția a solicitat Primăriei mun. Chișinău în repetate rânduri să dispună organizatorilor protestului să schimbe formatul și să nu admită blocarea traficului în cadrul protestului permanent.

Primarul Ion Ceban a blocat în această dimineață circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt cu mașinile Primăriei în semn de protest.

„Eu, personal, voi achita amenda pentru această mică neconformitate și îmi cer scuze de la toți locuitorii municipiului Chișinău. Ce înseamnă acest lucru? Cineva intenționat a blocat artera din Chișinău și acel cineva poartă răspundere. Nu-i autorizează Primăria. Minciuna PAS de ieri și de toate săptămânile acestea, încercând să învinuiască că Primăria ar autoriza ceva, este una crasă.

Dacă aveți autorizația de blocare a drumului public, vă rog să o prezentați imediat. Dacă spuneți că nu puteți interveni, atunci prin analogie vă întreb cum a fost cu parada homosexualilor, când nu a existat autorizație, dar ați scos tot efectivul poliției și cu 4 milioane de lei ați organizat protecția lor?”, declară Ion Ceban.

Dosar Media

Ai o noutate?