Foto: deschide.md

ULTIMĂ ORĂ! Profesorii sunt obligați să se vaccineze până la 1 octombrie, de altfel, vor trebui să facă teste la COVID din bani proprii

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică s-a întrunit astăzi în ședință unde au fost aprobate noi măsuri pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19.

Astfel, au fost anunțate noi recomandări, în special în ceea ce ține de activitatea instituțiilor de învățământ școlar, preșcolar și universitar din țară. Astfel, activitatea instituțiilor va avea loc cu prezența fizică, însă cu respectarea tuturor recomandărilor autorităților. Informațiile au fost prezentate de către Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

”Personalul didactic, nedidactic și auxiliar, vor efectua și prezenta din surse proprii o dată la 14 zile un test diagnostic la COVID-19. Se acceptă și testele antigen, cât și PCR. Nu se vor supune testării acei lucrători care vor prezenta certificat de vaccinare cu schema completă sau concluzia medicală care confirmă că persoana a suferit COVID-19 în ultimele 6 luni”, a menționat Nemerenco.

În acest sens, s-a recomandat vaccinarea până la 1 octombrie a cel puțin 95 la sută din persoanele adulte din cadrul instituțiilor de învățământ. De altfel, cadrele didactice care nu vor fi vaccinate vor fi obligate să, prezinte un test la covid-19 la fiecare 14 zile, mai spune Ala Nemerenco.

Totodată, ministrul Sănătății, s-a referit și la organizarea evenimentelor dedicate Zilei Indepednenței și a paradei militare.

Toți participanții din cadrul formațiunilor implicate în parada militară vor fi vaccinați împotriva COVID-19, iar conducătorii autorităților participante vor asigura acest lucru. Deci, 100% vaccinați”, a declarat Ala Nemerenco.

CNESP recomandă limitarea numărului de invitați, iar în tribuna invitaților de onoare și în toate spațiile implicate vor fi respectate, în mod obligatoriu, măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Dosar Media

Ai o noutate?