Ultimă oră! Meteorologii au emis cod galben de pericol excepțional de incendiu pentru tocmai 7 zile

Meteorologii au emis cod galben de pericol excepțional de incendiu. Codul este valabil până marți, 7 iunie. Avertizarea e valabilă pe întreg teritoriul țării.

„Din cauza lipsei precipitațiilor, în intervalul 31.05-07.06 se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole”, anunță meteorologii.

SHS va actualiza acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare. În această perioadă este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Meteorologii recomandă evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu. De asemenea se recomandă restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Dosar Media

Ai o noutate?