Ultimă oră! Majorare uriașă – Președintele Moldovagaz spune că vom plăti 10 lei pentru un metru cub de gaze naturale

Prețul gazelor naturale va crește semnificativ. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că potrivit calculelor preliminare, Moldovagaz va solicita ANRE-ului o majorare de preț între 9 și 10 lei, asta în condițiile în care până acum, cetățenii achitau puțin peste 4 lei pentru un metru cub de gaze naturale.

Însă, costul exact solicitat va fi anunțat de Moldovagaz în după amiaza zilei de astăzi.  

”Nu e secret mare. În jurul acelor cifre care s-au menționat în mass-media – 9 – 10 lei, care sunt în principiu sunt pentru diferite categorii de tarife, diferite categorii de consumatori. Cifra concretă va fi anunțară după amiază în cadrul unui comunicat din partea Moldovagaz”, a declarat Ceban în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Totodată, Vadim Ceban a menționat că tariful va fi ajustat de la 1 noiembrie, respectiv în factura următoare vom avea un preț majorat.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică este obligată, conform unei decizii a Comisia pentru Situații Excepționale, să aprobe până la 10 octombrie tarife noi la gaze, care vor fi aplicate în facturi de la 1 noiembrie, iar Moldovagaz trebuie să prezinte, cel târziu până astăzi, cererea privind majorarea tarifelor la gazul natural pentru consumatorii finali.

Turcan Ana

Ai o noutate?