ULTIMĂ ORĂ! Maia Sandu anunță că astăzi, la Chișinău, a ajuns contractul ce prevede achiziționarea a 700 de mii de doze de vaccin Pfizer

Contractul ce prevede achiziționarea a peste 700 de mii de doze de vaccina Pfizer a ajuns astăzi în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către președintele Republicii Maia Sandu, în cadrul unei ceremonii oficiale de donație din partea Germaniei a unui lot de ajutor sanitar.

”Contractul care prevede achiziționarea a 700 de mii de doze Pfizer de către Republica Moldova a ajuns la Chișinău. Este adevărat că acest vaccina va veni mai târziu, dar contractul deja a ajuns la Chișinău și poate fi semnat de autoritățile din Moldova. Cu toate acestea, este important să ne vaccinăm cu vaccinurile disponibile astăzi în țară”, declară președintele țării, Maia Sandu.

Cabinetul de miniștri în exercițiu a aprobat în ședința de miercuri, 19 mai, o comandă de achiziționare a unui lot de 700 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Guvern, doze de vaccin vor fi livrate în R. Moldova în lunile septembrie – octombrie.

”Cu privire la procesul de achiziționare a vaccinului de COVID-19. În scopul asigurării cetățenii cu vaccin anti-COVID venim să aprobăm proiectul privind achiziția vaccinurilor. La moment suntem în discuții cu compania Pfizer. Solicităm aprobarea hotărârii”, a mneționat secretarul de Stat, Igor Curov.

”Este o decizie importantă. Este vorba de achiziționarea unui lot de 700 de mii de vaccinuri. Și dacă se reușește livrarea vaccinurilor vor fi livrate în septembrie-octombrie. 700 de mii de doze de vaccin presupune 350 de mii de oameni vaccinați cu două doze”,  a declarat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

La 5 mai curent, autoritățile din sănătate au anunțat că negociază cumpărarea unui lot de vaccin Pfizer. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Igor Curov a declarat că autoritățile au solicitat de la producătorul de vaccin 700 de mii de doze.

Dosar Media

Ai o noutate?