ULTIMĂ ORĂ! Comisia pentru Situații Excepționale se întrunește astăzi în ședință – Vor fi aprobate noi restricții?

Astăzi, 8 aprilie 2021, la ora 13:00,  va avea loc ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în format online. După aceasta, aproximativ la ora 14.00,  premierul interimar, Aureliu Ciocoi, va oferi declarații pentru presă.

 

Restricția care prevede interzicerea deplasării în parcuri sau păduri ar urma să fie anulată la ședința Comisiei Situații Excepționale.

Totodată, ar putea fi ajustate sau impuse alte restricții.
Amintim că membrii Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale au decis în data de 31 martie să instituie stare de urgență în R. Moldova pentru 60 de zile, mai exact în perioada 1 aprilie – 30 mai. A doua zi, autoritățile au stabilit o serie de restricții pentru această perioadă, iar acestea vizau inclusiv interzicerea ieșirilor în parc.

Comisia a mai decis să instituie regim special de circulație pentru locuitorii din Chișinău și Bălți, cărora le sunt interzise ieșirile în afara locuinței între ora 23:00 și 05:0 dimineața. Excepție fac persoanele care se deplasează în interes profesional, pentru asistență medicală, achiziționarea de medicamente, sau îngrijirea persoanelor apropiate. Aceștia vor trebui să prezinte misiunilor de patrulare o declarație pe propria răspundere sau să arate permisul de muncă.

La verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, pe orice suport, ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în formă liberă (model atașat mai jos).

Persoanele care se află în afara domiciliului/reședintei sau altui loc de trai, sunt obligate să deţină asupra sa un act de identitate sau un alt înscris care confirmă identitatea persoanei.

Se interzice desfăşurarea adunărilor, întrunirilor, manifestaţiilor publice, mitingurilor şi a altor acţiuni de masă.

.

.

.

.

.

 

 

 

Dosar Media

Ai o noutate?