Uleiul va fi inclus în lista produselor social importante pentru care este limitat adaosul comercial

Cabinetul de miniștri s-a întrunit într-o nouă ședință. În debutul ședinței, prim-ministra, Natalia Gavrilița a anunțat că uleiul va fi inclus în lista produselor social importante, care va avea adaos comercial limitat. 

„Vreau să transmit membrilor Consiliului Concurenţei: E timpul să vă mişcaţi. Fie demonstraţi că sunteţi viabili şi utili în cazul unui astfel de monopolist, fie noi nu avem nevoie de o astfel de instituţie”, a declarat Gavrilița.

Precizăm că, în ultima perioadă, uleiul vegetal s-a scumpit cu 30 la sută în magazinele alimentare. Consiliului Concurenței a anunțat că acum se desfășoară o cercetare a pieței de comercializare și procesare a culturilor cerealiere și oleaginoase. Astfel, s-au constatat scumpiri semnificative în ceea ce privește comercializarea cu amănuntul a uleiului de floarea soarelui la începutul lunii mai 2022.

În scopul elucidării aspectelor ce țin de aceste majorări, Consiliul Concurenței a solicitat documente și informații relevante de la producătorul de ulei de floarea-soarelui, se arată în comunicatul Consiliului Concurenței.

Turcan Ana

Ai o noutate?