Transportul ilegal de pasageri și marfă în vizorul autorităților

Începând de astăzi, 5 mai, a fost lansată Campania națională de combatere a transportului ilicit de pasageri și mărfuri în traficul național și internațional.

În nota informativă emisă de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale se precizează că “pe parcursul a două luni, mai-iunie, instituțiile responsabile vor desfășura mai multe acțiuni de informare, dar și de verificare a transportatorilor care încalcă legislația și efectuează transportul ilegal de pasageri și mărfuri în traficul național și internațional”.

Astfel, operatorii de transport rutier și persoanele fizice, care practică sau intenționează să presteze servicii ilicite de transport rutier de persoane și mărfuri, sunt atenționați să respecte prevederile și cerințele actelor normative în vigoare pentru evitarea sancțiunilor și constrângerilor legale. 

„Peste 5156 conducători auto și operatori rutieri au transportat ilicit persoane și mărfuri, în anul 2021. Este o cifră care obligă autoritățile competente să ia măsurile necesare pentru promovarea serviciilor de transport sigur, confortabil și accesibil pentru cetățeni. În cadrul Campaniei se vor desfășura o serie de acțiuni care au drept obiectiv informarea societății despre riscurile, sancțiunile și consecințele suportate în urma practicării activităților de transport ilicit”, se arată în nota informativă.

Turcan Ana

Ai o noutate?