Transportatorii ies din nou în stradă: Ce-i nemulțumește de această dată

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) comunică că companiile de transport de pasageri vor organiza două flashmoburi. Unul va avea loc primul în fața sediului Delegației UE la Chișinău, iar al doilea în fața sediului Inspectoratului General al Poliției (IGP). Acțiunile ce urmează a fi organizate de transportatori urmăresc scopul atragerii atenției societății asupra problemelor grave, apărute recent în ramura transporturilor.

În urma analizei informațiilor parvenite de la operatorii de transport auto privind abuzurile comise de către organele de Poliție și Serviciul Fiscal de Stat și discuțiilor avute loc cu reprezentanții companiilor de transport de pasageri, drept reacție la fărădelegile și persecuțiile comise de instituțiile publice îndreptate spre limitarea activității legale a transportatorilor în zilele de duminică, companiile de transport de pasageri vor organiza două flashmoburi- primul în fața sediului Delegației UE la Chișinău, care va avea drept scop atragerea atenției Delagației UE la persecuțiile companiilor de transport și încălcarea drepturilor fundamentale de către Poliție și Serviciul Fiscal de Stat, cu solicitarea de a reacționa la aceste încălcări grave”, se arată într-un comunicat al APOTA.

Al doilea flashmob va avea drept scop atragerea atenției publice asupra faptului utilizării în prezent de către organele de drept și de control a metodelor care  forțează companiile de transport să renunțe la activitatea de prestare a serviciilor ocazionale de transport în zilele de duminică.

”Despre ziua, ora, locul organizării flashmoburilor vom informa presa imediat ce întrunirea/întrunirile vor fi notificate organelor publice locale, în conformitate cu prevederile legale”, susține APOTA.

Dosar Media

Ai o noutate?