Foto: facebook/Poliția de Frontieră

Trafic intensiv în punctul de trecere a frontierei Criva-Mamaliga, circa 50 de mijloace de transport sunt în așteptare

Trafic intensiv în punctul de trecere a frontierei Criva-Mamaliga, circa 50 de mijloace de transport sunt în așteptare la intrarea în Ucraina. Reiterăm recomandarea către călători de a alege pentru trecerea frontierei de stat și punctele de trecere din proximitate: PTF Larga-Kelmențî și PTF Briceni-Rossoșani, care înregistrează valori minime de trafic.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 25 880 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 14 845 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 14 974 treceri la frontiera moldo-română, 6 137 treceri la frontiera cu Ucraina și 4 769 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 7 381  traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 769 traversări persoane;

PTF Sculeni – 2 878 traversări persoane;

PTF Costești – 1 680 traversări persoane;

PTF Cahul – 1 484 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 1 478 traversări persoane;

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost completate 1 174 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 7 489 treceri, dintre care 4 988 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 501 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– șase încălcări privind regimul punctelor de trecere a frontierei;

– cinci documente de călătorie falsificate;

– trei cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– 10 încălcări privind regulile de folosire a vinietei și de transportare a pasagerilor;

– o persoană identificată cu consemn național;

– 96 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 318 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și să respecte măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Turcan Ana

Ai o noutate?