TOP 5 cei mai bogați oameni din lume

Anul 2022 nu a fost unul foarte bun  pentru miliardarii lumii. Averile lor rămân însă impresionante, deși au pierdut mulți bani în acest an. Cel mai bogat om din lume este Elon Musk, scrie bani.md

Potrivit indexului miliardarilor publicat de Blommberg, cel mai bogat om din lume este Elon Musk. El a pierdut totuși aproape 100 de miliarde de dolari în acest an. Cu toate acestea, Elon Musk rămâne cel mai bogat om al Planetei cu o avere estimată la 170 de miliarde de dolari.

El a crescut în Africa de Sud, iar apoi a emigrat în Canada la vârsta de 17 ani. A ajuns în Statele Unite, unde locuiește și acum, ca student transferat la Universitatea din Pennsylvania.

Elon Musk lucrează pentru a revoluționa transportul atât pe Pământ, prin producătorul de mașini electrice Tesla, cât și în spațiu, prin producătorul de rachete SpaceX. El deține 21% din Tesla, dar a folosit mai mult de jumătate din participația sa ca garanție pentru împrumuturi. Anul acesta a cumpărat și rețeaua socială Twitter.

Pe locul al doilea în clasament se află Bernard Arnault, proprietarul celui mai mare conglomerat din industria luxului. Miliardarul francez are o avere de 157 de miliarde de dolari. Și el a pierdut anul acesta 21 de miliarde de dolari.

Este acționar majoritar la două branduri renumite: Moet Hennessy și Louis Vuitton. A donat 200 de milioane de dolari pentru reconstrucția catedralei Notre Dames, distrusă de un incendiu devastator, în 2019.

Pe locul trei în top a urcat cel mai bogat om din India, Gautam Adani. Acesta controlează afacerile portuare din India, iar averea sa a crescut în 2022 cu peste 53 miliarde de dolari. Potrivit sursei citate el are acum o avere de 129 miliarde de dolari.

Jeff Bezos fondatorul Amazon, cea mai mare companie de vânzări online din lume a ajuns pe locul al patrulea, cu o avere de 116 miliarde de dolari. El a pierdut în 2022, 86 de miliarde de dolari. El a declarat recent că vrea să-și doneze mare parte din avere.

Pe locul cinci se află Bill Gates, co fondator al companiei Microsoft, cu o avere de 113 miliarde de dolari. Și el a pierdut anul acesta 24 de miliarde de dolari. A fost în urmă cu cinci ani cel mai bogat om al planetei. El este implicat și în multe proiecte de caritate, potrivit Bloomberg. 

Dosar Media

Ai o noutate?