Toate grădinițele din Capitală au fost conectate la agentul termic

Toate cele 129 de grădinițe din Capitală sunt conectate la sursa centralizată de agent termic și majoritatea celor din suburbii. Referitor la instituțiile medicale, sunt conectate unitățile care necesită în special acest lucru: maternitățile și secțiile pediatrice, iar în anumite spitale sunt utilizate surse alternative de încălzire. Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Cu referire la instituțiile de învățământ secundar, informația privind solicitările de conectare la sursa centralizată de termie va fi furnizată către DGETS la ora 15:00, dacă sunt astfel de cereri, în contextul temperaturilor de afară confortabile pentru această perioadă a anului.

În instituțiile medicale municipale, agentul termic este livrat până la sursa de consum, deși nu toate unitățile sunt conectate deocamdată la căldură, pentru că temperaturile ambientale și cele din încăperi sunt confortabile. Informații în acest sens au fost prezentate de Boris Gîlca, șef al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială.

Potrivit responsabilului, acum beneficiază de termie maternitatea și blocul pediatric din incinta Spitalului Clinic Municipal „Gh. Paladi”.

În celelalte instituții, inclusiv pediatrice sunt utilizate surse alternative de încălzire, pentru confortul pacienților, deși crește consumul de energie electrică. Responsabilii promit conectarea agentului termic imediat ce vremea se va răci.

Dosar Media

Ai o noutate?