Tineri azeri și localnici din Republica Moldova s-au duelat în cadrul turneului de fotbal “Shusha în inimile noastre”

Pe 10 septembrie 2022, la Chișinău a avut loc un turneu de fotbal intitulat “Shusha în inimile noastre”, dedicat lui Shusha, între tineri azeri și localnici din Republica Moldova, informează Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova.

Turneul a fost organizat în comun de Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova și organizația diasporei Congresul Azerbaidjenilor din Moldova.

În plus, în cadrul turneului a fost organizată o expoziție de fotografie dedicată orașului Shusha, capitala culturală a Azerbaidjanului.

Studenții din Azerbaidjan au vorbit pe larg despre acest oraș antic participanților la turneu și simpatizanților, care au urmărit expoziția cu mare interes. Astfel, s-a menționat că Shusha a jucat un rol excepțional în viața culturală și socio-politică a întregului Caucaz de Sud, găzduiește o serie de personalități marcante în domeniul literar, cultural, științific și social, a fost capturată de forțele armate armene la 8 mai 1992, sute de monumente istorice și culturale ale orașului au fost distruse prin vandalism în timpul ocupației, Shusha a fost eliberată de sub ocupație în timpul războiului patriotic de 44 de zile, la 8 noiembrie 2020.

Expoziția a evidențiat faptul că, sub conducerea președintelui Ilham Aliyev, a început restaurarea monumentelor istorice și culturale din oraș imediat după victoria de la Shusha, împreună cu construcția infrastructurii, iar lucrările se desfășoară acum rapid și eficient.

Dosar Media

Ai o noutate?