Tariful la energia electrică ar urma să scadă și ianuarie

Vicepremierul Andrei Spînu susține că tariful la energia electrică ar urma să scadă și în luna ianuarie, în cazul în care actualul acord cu MGRES va fi în vigoare. Oficialul afirmă că o primă scădere va fi în următoarele trei zile, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

„Aproximativ un preț de 4 lei, deja ANRE-ul trebuie să calculeze exact care va fi prețul. De asemenea, dacă reușim să menținem acest contract, așa cum am spus, pentru ianuarie, februarie și martie, s-ar putea ca în ianuarie să mai avem o scădere. Iarăși, ANRE-ul, care este structura responsabilă, trebuie să facă toate calculele”, a declarat Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Oficialul a dat asigurări că țara va fi asigurată în continuare și pe durata iernii, de rând cu compensațiile oferite de autorități cetățenilor.

Amintim că Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie. Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Vicepremierul a mai declarat că se analizează opțiunea extinderii contractului pentru perioada ianuarie – martie 2023, iar acum a confirmat acest lucru.

Dosar Media

Ai o noutate?