Foto: portalinvatamant.ro

Start vacanței de toamnă a elevilor – solicitările Ministerului Educației către profesori

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale pleacă în vacanța de toamnă. Astfel, astăzi este ultima zi în care elevii au mai mers la ore. Aceștia urmează să revină în sălile de clasă la începutul lunii noiembrie.

Tradițional, vacanța de toamnă începe pe 24 octombrie și va dura până pe 1 noiembrie. După nouă zile de vacanță, toți copiii vor ieși la lecții pe data de 2 noiembrie. Cu excepția instituțiilor de învățământ unde vor fi amplasate birouri electorale pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Pentru aceste școli, vacanța se va prelungi cu o zi, în care va fi efectuată dezinfectarea încăperilor.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a recomandat realizarea unei lecții de instruire a elevilor cu referire la profilaxia și măsurile obligatorii de protejare împotriva infectării cu COVID-19 și alte situații de risc, care pot să apară în perioada vacanței.

Igor Șarov a atenționat șefii autorităților locale de specialitate în domeniul învățământului să instruiască profesorii și elevii asupra măsurilor de siguranță pe perioada vacanței de toamnă.

„Vă rog să tratați acest subiect cu maximă seriozitate, astfel încât atât profesorii, cât și elevii să aibă o vacanță sigură”, menționează Şarov.

Următoarea vacanță pentru elevi va fi cea de iarnă, care va începe la 25 decembrie și va dura 17 zile, până la 10 ianuarie. Până la sfârșitul anului de studii, elevii vor mai avea două vacanțe: cea de primăvară, care va dura patru zile și cea de Paști, de zece zile.

Dosar Media

Ai o noutate?