„Spitalele sunt arhipline” – Virozele fac ravagii în rândul copiilor de până la 14 ani

Peste 70 la sută din numărul celor infectați în prezent cu viroze în Republica Moldova sunt copii cu vârsta de până la 14 ani. Potrivit specialiștilor de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, situația este considerată mai îngrijorătoare acum comparativ cu anii precedenți, deoarece portul de mască este neglijat, iar numărul de vaccinări antigripale este într-o creștere lentă, transmite Radio Chișinău.

Personalului medical, profesorilor, polițiștilor, prestatorilor de servicii care au contact cu publicul, ar trebui să li se administreze vaccinul antigripal, au recomandat experții în sănătate. 

Numărul copiilor cu infecții respiratorii acute a crescut și în Chișinău. Pentru a face față solicitărilor, au fost suplimentate locurile în spitale și echipele medicale, după cum a comunicat șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlcă.

„Spitalele municipale, și mă refer la spitalul clinic numărul 1, și secțiile inaugurate la spitalul de copii „Valentin Ignatenco” sunt în continuare arhipline. Am cooperat cu colegii de la Institutul Mamei și Copilului au fost deschise suplimentar patru secții pentru aceste viroze. Facem față cu mare presiune”, a comunicat șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlcă.

Potrivit specialiștilor, copiii suferă de infecții respiratorii acute, pneumonii, bronșite, insuficiențe respiratorii. Părinții sunt îndemnați ca la apariția primelor simptome ale infecțiilor respiratorii să se adreseze la medic pentru a beneficia de tratament în faza incipientă a bolii.

Citește articolul integral pe Radio Chișinău.

Dosar Media

Ai o noutate?