SPIA declară toleranță zero față de corupție

În contextul eforturilor de prevenire a cazurilor de corupție, pentru informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile implicării în astfel de fapte și instrumentele de sesizare a acestora, Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) de comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) au desfășurat, la 19 august 2021, o activitate orientată către diferite categorii ale societății civile.

În cadrul acțiunii respective, ofițerii SPIA, au interacționat cu cetățenii, informându-i despre răspunderea ce o poartă în cazul săvârșirii manifestărilor de corupție.

Totodată, ofițerii SPIA au diseminat informație despre importanța implicării cetățenilor în denunțarea funcționarilor publici cu statut special din cadrul MAI implicați în manifestări de corupție. Adițional, au fost distribuite materiale informaționale și a fost promovată linia specializată anticorupție a MAI „1520ˮ.

Campania de informare și sensibilizare care s-a desfășurat în mun. Chișinău a avut scopul de a schimba percepția cetățenilor cu referire la fenomenul corupției, accentul fiind pus pe responsabilitatea fiecărei persoane în sesizarea autorităților, privind admiterea actelor de corupție în rândul funcționarilor publici cu statut special.

În acest context, SPIA încurajează implicarea activă a cetățenilor în prevenirea și combaterea acestui corupției și abordarea principiului de toleranță zero față de ilegalități.

Dosar Media

Ai o noutate?