Spânu: Împreună, om cu om, ajutăm Moldova să rămână liberă

Republica Moldova a reușit să reducă consumul cu 57% la gaz și cu 14,25% la electricitate în luna octombrie, comparativ cu octombrie anul trecut. Anunțul a fost făcut de, vicepremierul, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe pagina de Facebook.

Le sunt recunoscător tuturor cetățenilor noștri pentru că participă la acest efort național de economisire. Unii zic că este nesemnificativă o mică economisire pe care o poate face un om. Dar adunat, efortul fiecăruia înseamnă o țară întreagă care economisește. O țară unită care merge înainte prin toate greutățile. Împreună, om cu om, ajutăm Moldova să rămână liberă și ne apărăm interesul național”, a scris Spînu.Totodată, el a precizat că, astăzi, 08 noiembrie, deficitul de energie electrică va fi de aproximativ 8,2%, iar țara noastră continuă să importe peste 80% de electricitate din România.

Spînu a adăugat că Termoelectrica a început conectarea agentului termic în Chișinău. ”Vom avea căldură și mai multă energie electrică produsă în țară”, a adăugat ministrul.

Dosar Media

Ai o noutate?